איך אנשים מחפשים בגוגל? אין ספק שזה אחד הנושאים המעניינים ביותר לכולנו.

כמה אנשים מקליקים על מודעות ממומנות לעומת התוצאות האורגניות?   
כמה אחוזים מהקליקים הולכים לתוצאות המקומיות, לסרטונים , לגוגל קניות?
מה אורך סשן ממוצע של חיפוש?
כמה אנשים עוברים לדף התוצאות השני של גוגל?

הדפוס בו אנשים עורכים את החיפושים שלהם בגוגל מלבד היותו מעניין כשלעצמו, מלמד על האופן בו לקוחות עשויים להגיע אלינו לעסק מה שמשפיע על האופן בו נשקיע כדי לבלוט-  קידום אתרים אורגני, קידום אתרים ממומן, גוגל שופינג וכו’.

מחקר שעשה Brian Dean על דפוסי ההתנהגות הללו פורס בפנינו תמונה עדכנית המאפיינת את התנהגותם של 454 אנשים בארה”ב שהשתתפו במדגם וביצעו 1801 סשנים של חיפוש בגוגל.

להלן הממצאים על התנהגות גולשים בעת חיפוש בגוגל

  • ב 23% מהזמן אנשים נעזרים בהשלמה האוטומטית שמציע גוגל לחיפוש. זה קורה במיוחד לאנשים שמחפשים חיפושים מקומיים או מידע ופחות כשמדובר בחיפושים בעלי אופי מסחרי.
  • ממוצע הזמן להקליק על איזושהי תוצאה בדף גוגל עמד על 14.6 שניות. 2.5% מהמשתמשים אף עשו זאת תוך 9 שניות. זה פרק הזמן שיש לתפוס את עינו של הגולש עם טקסט מושקע במסגרת תגי טייטל ודסקריפשן (המשמשים לקידום אתרים).
  • רק 9% מהגולשים הגיעו לתחתית דף התוצאות הראשון בגוגל ורק 0.44% עברו לדף התוצאות השני. רוב הגולשים נשארו בחלק העליון מעל הגלילה ואם לא מצאו מה שרצו עברו לשאילתת חיפוש חלופית. כמובן שהתוצאות הן ממוצא ואלו שהרבו לגלול לחלק התחתון של הדף היו אלו שחיפשו תחליפים או בחיפושים מסוג מידע.
  • 85% מהמשתמשים נצמדו לביטוי חיפוש המקורי שלהם. זה מרמז אל אחת מהשתיים – או שגוגל פשוט מספקת תוצאות מאוד רלוונטיות למה שאנשים מחפשים או שאנשים פשוט יודעים לבחור את הביטוי הנכון עבור מה שהם צריכים.
  • אחרי שלחצו כבר על אחת מתוצאות החיפוש בדף גוגל, רק 17% מהמשתמשים חזרו שוב לדף התוצאות תוצאות החיפוש של גוגל בחזרה. ורק 5% עשו זאת יותר מפעם אחת.
  • 59% מהמשתמשים ביקרו רק בדף בודד שאליו נכנסו והסתפקו בו. 17% מהאנשים חזרו בחזרה לתוצאות החיפוש כדי לבחור משהו אחר להקליק עליו. רק 6% נזקקו לבקר בארבעה או יותר דפים כדי לקבל מענה לצרכיהם.
  • דפי התוצאות של גוגל עברו שינויים רבים ומכילים סוגי מידע מאוד מגוונים כמו גרף ידע, תמונות, סרטונים, שאלות ותשובות, קניות וכו’ ועדיין, 65% מהאנשים  מקליקים לפחות על אחת מתוצאות החיפוש ה”רגילות” כלומר מתוך 10 הקישורים הכחולים הקלאסיים, כאשר הם מבצעים חיפוש. 10% מהם מקליקים על כמה תוצאות אורגניות. אגב זה לא אומר שהם לא מקליקים גם על מודעה ממומנת.
  • 19% המחפשים הקליקו על תוצאות גוגל ממומן. זהו נתון ממוצע ומודגש שהשונות בנתון זה היתה גבוהה ובהתאם לביטוי החיפוש. כלומר יש תחומים/ביטויים שבהם אחוז ההקלקות על תוצאות ממומנות גבוה בהרבה מהממוצע ויש ביטויים בהם שיעור ההקלקות על ממומן נמוך משמעותית מזה המצויין כאן.
  • בעבור תוצאות תלויות מיקום (כמו “סושי ברעננה”) או בעבור שאילתות שגוגל עשויה לפרש שיש שם חשיבות למיקום העסק, דף גוגל מעלה “חבילת מפות עם 3 עסקים מקומיים שנשאבו מגוגל מפות/גוגל לעסק שלי וזה מוצג מעורבב עם התוצאות האורגניות ה”רגילות” . 42% מהמשתמשים שחיפשו תוצאות תלויות מקום, הקליקו על אחת מהתוצאות המקומיות הללו שהציג גוגל.
  • 19% מהמשתמשים שחיפשו מוצר פיזי , הקליקו על התוצאות של גוגל שופינג.

Google Shopping

  • 3% בממוצע מהמחפשים נעזרו באלמנט “אנשים חיפשו גם” שזה אחוז נמוך מאוד בהתחשב שכמעט בחצי מדפי התוצאות ישנה אפשרות כזאת. כמובן שזה נתון ממוצע ותלוי שאילתה. למשל אנשים שחיפשו חלופות למשהו היו פתוחים לקבל רעיונות ע”י אופציה זו. למשל לשאילתה “אמצעי טיפול בכאבי גב”.
  • סשן חיפוש ממוצע מהרגע בו אדם מחפש משהו בגוגל ועד שהוא מוצא על מה ללחוץ, אורך בממוצע 76 שניות. לרבע מהסשנים זה לוקח אף פחות מ 31 שניות.

מתודולוגיה

כדי להגיע לממצאים הללו נעזרו בריאן דין וצוותו ב 454 אנשים מארה”ב (בסוף נשארו 259) , שביצעו 1801 סשנים של חיפוש ותועדו ב 38 שעות של וידאו שעובדו למידע. המשתמשים התבקשו לבצע מספר מטלות בגוגל.

המשימה כיוונה אותם לבצע סט רחב של שאילתות שכלל חיפושים מסחריים של מוצר פיזי, שירות מסחרי, חיפוש נותן שירותים מקומי וחיפושי מידע. כל תהליך החיפוש והפעילות בדף הוקלטה בוידאו, נצפתה כדי לוודא שההנחיות מולאו לפי הנדרש.  למתודולוגיה המלאה